MOM/MES oplossingen

Atree MOM, Manufacturing Operations Management

Binnen de wereld van MOM/MES-oplossingen is het cruciaal om gebruik te maken van software die nauwkeurig is afgestemd op de unieke eigenschappen van het specifieke productieproces in de sector. Deze MES-software vormt een essentieel onderdeel voor het waarborgen van de efficiënte werking van elk productiebedrijf.

Atree MOM

Atree MOM, oftewel Manufacturing Operations Management, biedt een gestructureerd en geïntegreerd beheer van het productieproces. Deze software, die als beveiligde webapplicatie fungeert, is toegankelijk via elke computer met een internetverbinding (VPN) zonder dat er installatie nodig is. Atree MOM integreert verschillende onmisbare facetten voor het beheren van alle productieprocessen. Dankzij de intuïtieve functionaliteiten van Atree MOM, zoals het starten en stoppen van orders, het beheren van het magazijn door items te slepen, het openen van menu’s of het toevoegen van opmerkingen, kunnen gebruikers eenvoudig en effectief werken met deze MES-software.

Functionele beschrijving van Atree MOM

Atree MOM beheert de volledige organisatie en administratie van productieprocessen en slaat een brug tussen planning en logistiek enerzijds en procesbesturing anderzijds. Hieronder worden de verschillende facetten en modules van Atree MOM kort beschreven. Een meer gedetailleerde lijst met functies die specifiek zijn voor het project van de klant zal beschikbaar worden gesteld op het online documentatieplatform, verdere uitwerking is beschikbaar op aanvraag.

Case studies

Case Study Galloo: automatisatie van nieuwe recyclagelijn

Galloo verwerkt afgedankte consumptiegoederen en fabrieksschroot. Hun activiteit bestaat uit het inzamelen, hergebruiken, transformeren en recycleren van kwaliteitsmaterialen in…

Case Study: Atree’s innovatieve oplossing voor The Little Potato Company in Canada

Als toonaangevend bedrijf in de aardappelindustrie in Noord-Amerika en Canada, onderscheidt The Little Potato Company zich door het kweken, telen en…

Wil je onze geavanceerde oplossingen in actie zien?

Atree MOM houdt altijd rekening met de volgende belangrijke kenmerken:

Alle productiebedrijven staan voor de uitdaging om hun ambities te realiseren met minder middelen. Door het productieproces te automatiseren, komt er ruimte vrij voor personeel: minder administratieve taken en meer inhoudelijke taken die direct kunnen bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen.
De mensen die Atree MOM ontwikkelen hebben allemaal ervaring in de industrie en kennen dus de uitdagingen van het beheren van het productieproces.

Gebruikers zijn gewend om met gebruiksvriendelijke en eenvoudige applicaties te werken dankzij online tools zoals Office 365. De meeste bedrijfssoftware blijft in dit opzicht echter nog steeds achter. Atree MOM wil hier een antwoord op bieden als een intuïtief, rijk en zelfverklarend product.
Gebruiksvriendelijkheid en gemak zijn twee van de belangrijkste kenmerken van Atree MOM, die ook centraal staan in het ontwikkelingsproces. Het plannen en beheren van productieorders, het beheren van magazijnen en het toewijzen van taken aan heftruckchauffeurs moet immers niet moeilijk zijn. Bovendien kunt u met Atree MOM moeiteloos met meerdere gebruikers tegelijk aan dezelfde order werken, altijd vanaf de nieuwste versie.

Elk productieproces en elk bedrijf is anders. Met Atree MOM kan de omgeving worden aangepast aan de behoeften van de klant. Alleen de gegevens die relevant zijn voor de activiteiten van de klant moeten worden ingevoerd. Op deze manier kan Atree MOM een gepersonaliseerde productietool worden voor elk bedrijf. 

De klant kan Atree MOM koppelen aan software van derden die het bedrijf gebruikt, zoals een ERP-systeem. Gegevens hoeven maar één keer op één plaats te worden ingevoerd, wat tijd bespaart en fouten drastisch vermindert.