WMS ( warehouse management system)

Je logistieke processen in je magazijn efficiënter maken en de flow van je producten optimaliseren doe je het best met een warehouse management system (WMS). Het gebruik van een WMS is een logische volgende stap in de automatisering van je processen. Vertrouw op Atree voor een vlotte implementatie.

Sneller, gemakkelijker en nauwkeuriger je activiteiten uitvoeren in je magazijn? Een warehouse management systeem integreert heel wat functies die de order- en goederenstroom in je magazijn vereenvoudigen en verbeteren. Denk aan het ontvangen en wegzetten van goederen, het bepalen van hun locatie, de ‘picking and packing’, het voorraadbeheer en de rapportering. Zo blijft je voorraad op peil, staan je producten op de juiste plaats en verminder je de kans op fouten.

Warehouse management system op maat

Atree begeleidt je in de transformatie van een manuele opvolging naar een geautomatiseerd warehouse management system. Elk project is uniek en daar hebben we oog voor. We brengen samen de huidige en toekomstige noden van je warehouse management systeem in kaart en vertalen die in gedetailleerde functionaliteiten.

WMS implementatie van A tot Z

Een WMS-pakket is een doordachte investering voor je bedrijf. Vertrouw daarom op de expertise en kunde van onze gespecialiseerde programmeurs om de implementatie in goede banen te leiden. Atree bekijkt steeds het totaalplaatje voor jouw specifieke productieomgeving.

Adaptieve Routebepaling

De materiaalroutes worden automatisch bepaald via AI en Intelligente algoritmes. De optimale route past zich aan aan de werkelijkheid. (bv technische storing, onderhoud,...)

Inbound

Inkomende leveringen worden met hun nodige resources ingepland. Eventuele controles worden al of niet automatisch uitgevoerd. Het starten en plannen van een inkomende levering zet een ganse ketting aan logistieke activiteiten in gang. Via crossdocking kan er rechtstreeks verstuurd of geproduceerd worden.

OUTBOUND

Uitgaande leveringen worden ingepland en de benodigde goederen worden eventueel in een dispatch zone geplaatst. Op het moment van laden kunnen er extra controles uitgevoerd worden.

Putaway AND Supply

Putaway and Supply algoritmes bepalen hoe het magazijn gevuld en geleegd wordt. Deze algoritmes hebben invloed op de efficiëntie van het ganse logistiek process.

Yard Management

Het optimaliseren van de laad en losperrons zijn een essentieel onderdeel in een goed WMS systeem. Het automatisch toekennen van docks en het integreren van data uit de weegbrug zorgt voor optimale los/laad activiteiten.

Replenishment AND Picking

Bij het beheren van picking kunnen er verschillende procedures aangewend worden. Picking kan toegepast worden om mixed pallets aan te leveren of om halve pallets aan te vullen tot volledige pallets.

Data Integration

Een goed WMS systeem kan integreren met verschillende andere systemen. Zo is er mogelijkheid om te integreren met ERP systemen (SAP, Business Central, …) maar ook met MES systemen.

DISTRIBUTED WAREHOUSING

Met distributed warehouse heeft men binnen éénzelfde systeem steeds overzicht over de goederen die extern bewaard worden. Externe partners kunnen binnen eenzelfde systeem hun (contractuele) voorraad consulteren en beheren.

KPI’s AND REPORTING

Realtime KPI’s and reporting geven de magazijnverantwoordelijken live informatie over de toestand van hun logistiek process. Decision makers kunnen andere (op maat) KPI’s krijgen.

Scada Visualisatie productieprocessen

De troeven van Atree

Atree bouwt op stevige fundamenten. Met elk meer dan 20 jaar ervaring zijn de mogelijkheden quasi onbegrensd. Want waar concurrenten stoppen, gaat Atree nog een stapje verder: 

  • doorgedreven kennis van automatisatiesoftware
  • totaalaanpak voor je magazijn
  • vlotte koppeling met bestaande systemen