Factory automation

WMS ( warehouse management system)

Je logistieke processen in je magazijn efficiënter maken en de flow van je producten optimaliseren doe je het best met een warehouse management system (WMS). Het gebruik van een WMS is een logische volgende stap in de automatisering van je processen. Vertrouw op Atree voor een vlotte implementatie.

WMS (warehouse management system) op maat

Atree begeleidt je in de transformatie van een manuele opvolging naar een geautomatiseerd warehouse management system. Elk project is uniek en daar hebben we oog voor. We brengen samen de huidige en toekomstige noden van je warehouse management systeem in kaart en vertalen die in gedetailleerde functionaliteiten.

Een goed geïntegreerd Warehouse Management System (WMS) vormt een essentieel onderdeel van een robuust Manufacturing Operations Management (MOM) softwarepakket. Het WMS binnen onze MOM-software biedt een geavanceerde set tools en functionaliteiten om het magazijnbeheer te optimaliseren. Hiermee kunnen gebruikers nauwkeurig inventariseren, traceren en beheren van alle goederenstromen binnen de productieomgeving.

WMS onderdeel van Atree MOM

Een WMS (warehouse management systeem) integreert heel wat functies die de order- en goederenstroom in je magazijn vereenvoudigen en verbeteren. Denk aan het ontvangen en wegzetten van goederen, het bepalen van hun locatie, de ‘picking and packing’, het voorraadbeheer en de rapportering. Zo blijft je voorraad op peil, staan je producten op de juiste plaats en verminder je de kans op fouten.

Adaptieve routebepaling

De materiaalroutes worden automatisch bepaald via AI en Intelligente algoritmes. De optimale route past zich aan aan de werkelijkheid. (bv technische storing, onderhoud,...)

Inbound

Inkomende leveringen worden met hun nodige resources ingepland. Eventuele controles worden al of niet automatisch uitgevoerd. Het starten en plannen van een inkomende levering zet een ganse ketting aan logistieke activiteiten in gang. Via crossdocking kan er rechtstreeks verstuurd of geproduceerd worden.

Outbound

Uitgaande leveringen worden ingepland en de benodigde goederen worden eventueel in een dispatch zone geplaatst. Op het moment van laden kunnen er extra controles uitgevoerd worden.

Yard management

Het optimaliseren van de laad en losperrons zijn een essentieel onderdeel in een goed WMS systeem. Het automatisch toekennen van docks en het integreren van data uit de weegbrug zorgt voor optimale los/laad activiteiten.

replenishment and picking

Bij het beheren van picking kunnen er verschillende procedures aangewend worden. Picking kan toegepast worden om mixed pallets aan te leveren of om halve pallets aan te vullen tot volledige pallets.

data integration

Een goed WMS systeem kan integreren met verschillende andere systemen. Zo is er mogelijkheid om te integreren met ERP systemen (SAP, Business Central, …) maar ook met MES systemen.

KPI’s AND REPORTING

Realtime KPI’s and reporting geven de magazijnverantwoordelijken live informatie over de toestand van hun logistiek process. Decision makers kunnen andere (op maat) KPI’s krijgen.

Putaway AND Supply

Putaway and Supply algoritmes bepalen hoe het magazijn gevuld en geleegd wordt. Deze algoritmes hebben invloed op de efficiëntie van het ganse logistiek process.

DISTRIBUTED WAREHOUSING

Met distributed warehouse heeft men binnen éénzelfde systeem steeds overzicht over de goederen die extern bewaard worden. Externe partners kunnen binnen eenzelfde systeem hun (contractuele) voorraad consulteren en beheren.

Enkele voordelen van het WMS binnen ons MOM-softwarepakket zijn onder meer:

1. Voorraadbeheer: Ons WMS biedt gedetailleerde inzichten in de voorraadstatus, helpt bij het identificeren van voorraadniveaus en ondersteunt bij het plannen van herbevoorrading om stilstand in de productie te voorkomen.

2. Orderpicking en -verzending: Efficiëntere orderverzameling wordt mogelijk gemaakt door geavanceerde orderpicking-methoden, zoals batch picking, zone picking en meer, wat resulteert in een verbeterde doorvoersnelheid en nauwkeurigheid.

3. Tracking en Tracing: Ons WMS biedt real-time tracking en tracing van producten binnen de supply chain, waardoor gebruikers snel kunnen reageren op eventuele afwijkingen of onregelmatigheden.

4. Integratie met Productieprocessen: Naadloze integratie van WMS met andere productieprocessen binnen het MOM-softwarepakket stroomlijnt de gehele operatie, van ontvangst tot verzending.

Wil je onze MOM/WMS oplossingen in actie zien?

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe ons MOM/WMS-systeem uw productieomgeving kan versterken.