Traceability

Traceability van goederen in je productieproces

Een strikte opvolging van grondstoffen en/of goederen is voor bepaalde sectoren, zoals de voedingsindustrie, van cruciaal belang. Met een duidelijke traceability van alle componenten in je supplychain verhoog je niet alleen de kwaliteit en de efficiëntie van je productieketen, maar bescherm je tegelijk ook je klant.

Van de ontvangst van de grondstoffen tot de verpakking en het eindproduct: met een trackingsysteem volg je elke stap in je productieproces. het ervaren team van Atree automatiseert moeiteloos je processen en stuurt ze aan via eenvoudige tot complexe PLC-sturing en SCADA-visualisatie, inclusief de volledige traceerbaarheid. 

Productieketen traceren

De traceerbaarheid van voeding is maar 1 van de vele voorbeelden waarbij een continue opvolging van de keten noodzakelijk is. Traceability is voor vele sectoren een must en biedt heel wat voordelen:

 • Je krijgt een totaalbeeld over je productieproces.
 • Je volgt realtime goederen op, zowel in de productie als in het magazijn.
 • Je waarborgt de veiligheid van de consument.
 • Je voldoet aan de regelgeving over controle en visibiliteit.
 • Je beschermt je merk.

Doorgedreven automatisatie door traceability

Door fysieke elementen in je productieproces te voorzien van ingebouwde chips, zoals kisten op een transportband, verhoog je de automatisering. Gekoppeld aan SCADA-software is de zichtbaarheid over je keten optimaal. De gespecialiseerde programmeurs van Atree tonen je graag hoe traceerbaarheid jouw bedrijf vooruithelpt.

De troeven van Atree

 • jarenlange ervaring in automatisering
 • koppeling met bestaande systemen
 • bedrijfsspecifieke oplossing
 • end-to-end testing van traceabilitysysteem

Montage en bekabeling

Onze interne ingenieurs maken elektrische schema’s volgens de noden van je machinepark. Een vertrouwd team van elektriciens installeert de bekabeling ter plaatse.

PLC Programmatie

Gebruiksvriendelijke interfaces, intern ontwikkeld door gespecialiseerde programmeurs. Zo bouwen we mee aan een gebruiksvriendelijke productie, tot de logistieke ondersteuning toe.

Visualisatie van productieprocessen

Een volledig geïndividualiseerde control room voor je machinepark. Onze programmeurs maken een grafische voorstelling van je productieproces.

Bordenbouw

Van kleine elektriciteitskast tot mastodont: onze borden worden in het eigen atelier gebouwd, op maat van je technische ruimte.

Totaalconcepten

Automatisatie to the next level, dat betekent een koppeling met je logistieke processen, ERP, MES, OEE en ga zo maar door. Met deze extra software maken we het verschil.

Over

De naam Atree is zoveel meer dan een goed klinkende bedrijfsnaam. Het omvat de filosofie en de krachtige basis van de firma.

De troeven van Atree

Atree bouwt op stevige fundamenten. Met elk meer dan 20 jaar ervaring zijn de mogelijkheden quasi onbegrensd. Want waar concurrenten stoppen, gaat Atree nog een stapje verder: 

 • ruime expertise in automatisering met PLC en MES
 • implementatie op maat van je bedrijfsprocessen
 • integratie met PLC– en ERP-oplossing