MOM/MES oplossingen

Integraties met externe systemen

Via de open API (Application Programming Interface) is het mogelijk om Atree MOM te koppelen met verschillende andere diensten. Een ERP-systeem of printers kunnen worden gekoppeld. Daarbij is Atree MOM de bron van cruciale gegevens zoals orders, producten, relaties, attributen, planning, voorraad, etc. Op deze manier worden de verschillende koppelingen gevoed vanuit één bron.

Integratie tussen Atree en andere applicaties kan op twee verschillende manieren:

  • synchroon via webservicecommunicatie (REST en webhooks), wat een interactieve manier van gegevensuitwisseling inhoudt.
  • asynchroon via import/export van gegevens, waarmee gegevens in bulk kunnen worden geïmporteerd en geëxporteerd.

De keuze voor een van deze twee technieken hangt af van de vereiste integratie en van de technische mogelijkheden van de applicatie waarmee wordt geïntegreerd. Daarnaast is het ook mogelijk om te integreren met Atree MOM als het dataformaat van de applicatie gedocumenteerd is of als er een API bestaat om de data te manipuleren. Voor elke applicatie moet echter een dataconversiesysteem worden ontwikkeld.

Neem contact met ons op

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze MOM/MES oplossingen uw fabriek kunnen transformeren en uw productieprocessen naar een hoger niveau kunnen tillen.