Automatisatie Recycling

Case Study Galloo: automatisatie van nieuwe recyclagelijn

Galloo verwerkt afgedankte consumptiegoederen en fabrieksschroot. Hun activiteit bestaat uit het inzamelen, hergebruiken, transformeren en recycleren van kwaliteitsmaterialen in de industrie wereldwijd : ferro en non-ferro metalen en bepaalde types technische plastics.

Atree heeft heel wat ervaring in diverse sectoren, en dus ook in de recyclingindustrie. Het Slimme Recyclingproject dat we voor Galloo hebben gerealiseerd toont onze expertise om gevestigde processen te vernieuwen. Samen hebben we een geavanceerde, geautomatiseerde recyclagelijn uitgerold, waarmee we onze inzet voor duurzaamheid en efficiëntie eens te meer hebben bekrachtigd.

De uitdaging

Volledige integratie met Siemens technologie

Galloo’s uitdaging was aanzienlijk en duidelijk: volledige automatisering van elektrische engineering, paneelconstructie, bekabeling, PLC-programmering en Scada visualisatie. Het antwoord lag in de implementatie van een Siemens S7-1517 Failsafe Controller – het hart van de nieuwe recyclagelijn die betrouwbaarheid en veiligheid op ongekende niveaus biedt.

Galloo Recycling

De oplossing van Atree

High-end software voor high-end resultaten

De programmatie en besturing kwamen tot leven via het Siemens TIA Portal, terwijl het veiligheidsprogramma verdere zekerheid bood dat elke stap van het recyclageproces veilig en beheersbaar is.

Visualisatie op zijn best met Ignition

De manier waarop we interactie en controle bieden over onze automatiseringssystemen, is cruciaal. Voor Galloo hebben we Ignition van Inductive Automation geïmplementeerd, hetgeen transparantie en een intuïtieve gebruikerservaring biedt. Dit zorgt ervoor dat de operatoren op elk niveau inzicht en sturing hebben.

EPLAN P8 en Caneco voor precisie en efficiëntie

Met behulp van EPLAN P8 voor elektrische engineering en de Caneco-software voor kabelberekeningen heeft Atree’s oplossing niet alleen de potentie om de productiviteit te maximaliseren, maar zorgt het ook voor een vermindering van energieverbruik en materialen – een winst voor zowel Galloo als de planeet.

Dit zegt onze klant

Onze samenwerking met Atree is al 10 jaar sterk. Samen hebben we talrijke projecten tot een succes gemaakt, zoals de recente realisatie van onze aluminium productielijn met een geïntegreerd PILZ veiligheidssysteem. Buiten projectwerk kunnen we bij Atree altijd rekenen op hun wachtdienst, klaar om in actie te komen mocht er plots iets voorvallen, dus zeker een betrouwbare partner!
Koen Mahieu
Engineering department Galloo

Maatwerk

Deze op maat gemaakte benaderingen zijn zorgvuldig ontworpen om naadloos aan te sluiten bij de specifieke behoeften van onze klanten, met als doel hun industrieën aanzienlijk te verbeteren en naar een hoger niveau te tillen. Door nauw samen te werken met onze partners, zoals Galloo, slagen we erin om grensverleggende projecten te realiseren die niet alleen economische waarde toevoegen, maar ook bijdragen aan de milieudoelstellingen van onze planeet. Stap voor stap werken wij aan een toekomst waar technologie en duurzaamheid hand in hand gaan. 

Wil je meer weten over onze maatwerkoplossingen?