The Little Potato Company

Case Study: Atree’s innovatieve oplossing voor The Little Potato Company in Canada

Als toonaangevend bedrijf in de aardappelindustrie in Noord-Amerika en Canada, onderscheidt The Little Potato Company zich door het kweken, telen en promoten van unieke variëteiten van kleine aardappelen. Met een sterke focus op kwaliteit en innovatie, heeft deze organisatie een reputatie opgebouwd als marktleider in dit segment. 

De uitdaging

Voor The Little Potato Company implementeerde Atree een geavanceerd productievloer orkestratieplatform om een breed scala aan processen te ondersteunen. De processen omvatten onder andere het sorteren, wassen, mengen, verpakken en inspecteren van aardappelen. Een specifieke uitdaging voor The Little Potato Company is het efficiënt mengen van twee of meer verschillende aardappelvariëteiten. Verregaande synchronisatie van dit proces met ERP (Business Central)maakt geavanceerd palletbeheer mogelijk. 

Little Potato Company Canada

De oplossing van Atree

Een geïntegreerd productievloer orkestratiestysteem

Atree’s oplossing bestaat uit de implementatie van het Atree Manufacturing Execution System (MES), aangevuld met het Atree Warehouse Management System (WMS). Dit systeem verzorgt essentiële functies zoals de ontvangst van goederen, detectie van kisten met OCR-technologie, en een geautomatiseerd opslagsysteem voor zowel houten als plastic kisten.Daarnaast omvat de oplossing van Atree het genereren van lotnummers en het activeren van afdrukacties via SCADA-systemen vanuit de heftruckapplicatie. Het systeem dwingt de naleving van strenge gezondheidsvoorschriften bij de verwerking van biologische en gereguleerde producten af. 

Verbeterde kwaliteitscontrole en workflow efficiëntie

De integratie van controleweegschalen en röntgeninspectie in Atree’s oplossing zal tot verbeterde kwaliteitscontrole leiden. Bovendien zal de implementatie van een gespecialiseerd magazijn voor eindproducten het expeditieproces efficiënter maken, wat zal bijdragen aan een optimalisatie van de totale workflow. 

Dit zegt onze klant

Atree went above and beyond in their commitment to understanding our unique business needs. They seamlessly integrated our operations with their software, providing us with invaluable insights on optimizing our operations for maximum efficiency. Their dedication to our success has been truly exceptional, and we couldn't be happier with the results.
Frank Santiago
Frank Santiago
CEO The Little Potato Company

Conclusie

Atree's rol in procesverbetering en kwaliteitsverhoging

Dit project illustreert hoe Atree complexe uitdagingen met succes overwint en innovatieve oplossingen levert die niet alleen voldoen aan de directe behoeften van The Little Potato Company, maar ook nieuwe mogelijkheden voor procesverbetering en kwaliteitsverhoging mogelijk maken. Atree positioneert zich hiermee als een waardevolle partner in de voortdurende groei en het succes van The Little Potato Company. 

Wil je onze geavanceerde oplossingen in actie zien?