MOM/MES oplossingen

Plannen van productieactiviteiten

Basis planning voor efficiënt productiebeheer

Atree MOM vereenvoudigt het plannen van productieactiviteiten met een intuïtieve drag-and-drop interface. Planners kunnen werkorders toewijzen aan specifieke machines en proceseenheden op basis van beschikbaarheid, waardoor een vlotte workflow gegarandeerd wordt. Het systeem kan meerdere productielijnen en ploegen beheren, waarbij zowel terugkerende als handmatige aanpassingen mogelijk zijn.

Interactieve visuele tools zoals Gantt-diagrammen bieden een helder overzicht en controle over productietijdlijnen. Dit helpt om alle betrokkenen op één lijn te krijgen, waardoor een gestroomlijnde planning mogelijk wordt.

De mogelijkheid om resources toe te wijzen aan specifieke taken garandeert dat elke taak de benodigde materialen, apparatuur en arbeidskrachten krijgt toegewezen voor een efficiënte uitvoering.

Realtime inzicht in voorraadniveaus stelt planners in staat om aanvullingsschema’s proactief te beheren, waardoor tijdig maatregelen kunnen worden genomen om tekorten te voorkomen. Het systeem signaleert planningsconflicten en -fouten, zoals overlappende taken of dubbele boekingen van resources, zodat planners deze kunnen corrigeren.

Slim plannen met geavanceerde AI

Atree MOM maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en artificiële intelligentie om planningsbeslissingen te optimaliseren. Het analyseert historische gegevens, huidige trends en toekomstige voorspellingen om vraag en capaciteit nauwkeurig te voorspellen.

Door voorspellende analyses past het systeem productieschema’s proactief aan om te voldoen aan voorspelde eisen. Analyse van eerdere productiecycli helpt bij het schatten van opbrengsten en optimaliseert inkooptijden van grondstoffen om verspilling tegen te gaan.

De planner maakt gebruik van sterke oplossingsalgoritmen om snel een bijna optimale planningsoplossing te vinden. Dit voldoet aan alle beperkingen en doelstellingen, zoals minimalisatie van omsteltijden en het balanceren van de werklast. Met het systeem kunnen managers ‘wat als’-scenario’s maken om de impact van mogelijke veranderingen in het productieproces te beoordelen, wat helpt bij de strategische besluitvorming.

Het systeem kan rekening houden met machine-, arbeids- en voorraadcapaciteit in het planningsproces om ervoor te zorgen dat het productieplan realistisch en haalbaar is. Biedt realtime updates en waarschuwingen om onverwachte wijzigingen of verstoringen in het productieschema te beheren, zodat middelen en taken snel opnieuw kunnen worden toegewezen.

Neem contact met ons op

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze MOM/MES oplossingen uw fabriek kunnen transformeren en uw productieprocessen naar een hoger niveau kunnen tillen.