Algemeen

Atree werkt aan SMART SCHEDULER & AI: de toekomst van efficiënte planning

Optimaal plannen:

In de wereld van complexe productieomgevingen komt Atree met dé oplossing: de Smart Scheduler met AI. Als specialist in geavanceerde technologieën bieden wij een krachtige tool waarmee je planningdata centraliseert, berekeningen automatiseert en AI-ondersteunde planningssuggesties ontvangt – alles binnen handbereik.

Laten we uitgaan van volgende case:

Achtergrond: Laten we kijken naar een situatie in de voedselindustrie, waar een slimme planningstool genaamd “Smart Scheduler” wordt gebruikt om te helpen bij het maken van productieplanning.

Probleem: In de voedselindustrie moeten planners complexe planningen maken voor productie. Dit wordt steeds moeilijker omdat klanten meer flexibiliteit verwachten en de productievolumes stijgen. Er zijn ook veel regels en beperkingen waarmee rekening moet worden gehouden. Vaak worden deze regels in spreadsheets bewaard. In een wereld waarin veerkracht, duurzaamheid en samenwerking tussen mensen en machines belangrijk zijn, is er behoefte aan hulp bij het nemen van planningsbeslissingen.

Oplossing: De Smart Scheduler is een handige tool die planners ondersteunt. Hier is hoe het werkt:

  1. Centraliseren van Gegevens: Alle belangrijke gegevens voor de planning worden op één plek opgeslagen, in wat we een “Digital Twin” noemen. Dit maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot alle informatie die nodig is voor de planning.
  2. Automatisering: De tool kan veel van de ingewikkelde berekeningen automatisch uitvoeren. Dit bespaart planners veel tijd en moeite.
  3. AI-suggesties: De Smart Scheduler kan ook suggesties doen voor planningen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Dit betekent dat de tool slimme ideeën kan geven over hoe de productie gepland kan worden.
  4. Simulaties: Planners kunnen verschillende “what-if” scenario’s uitvoeren en vergelijken. Ze kunnen de Digital Twin aanpassen om te zien hoe veranderingen de planning beïnvloeden.
  5. Real-time Aanpassingen: Tijdens een simulatie kunnen planners in real-time wijzigingen aanbrengen. Als ze iets proberen dat onmogelijk is of fouten veroorzaakt, waarschuwt de tool hen.

Wil je meer weten over hoe onze Smart Scheduler met AI jouw bedrijf kan helpen? Ontdek alle mogelijkheden, functies en voordelen op onze pagina over de Smart Scheduler met AI. Verbeter je planning en optimaliseer de productie.