Volautomatische aardappelfabriek

Geautomatiseerde processen voor de aardappelfabriek

Aardappelen zijn een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen ter wereld en worden gebruikt in een breed scala aan gerechten. Het is dan ook niet verrassend dat er enorme fabrieken zijn die speciaal zijn ontworpen om aardappelen te verwerken en te verpakken voor gebruik in supermarkten en restaurants. Een van de nieuwste ontwikkelingen in deze sector is de volautomatische aardappelfabriek.

De volautomatische aardappelfabriek is een fabriek die is ontworpen om aardappelen te verwerken zonder enige menselijke tussenkomst. Vanaf het moment dat de aardappelen binnenkomen, worden ze door machines gesorteerd, gewassen, geschild, gesneden en verpakt. Dit zorgt voor een efficiënte en consistente verwerking van aardappelen, wat resulteert in hoogwaardige producten en een hogere productiviteit.

 

Voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van de volautomatische aardappelfabriek is de kwaliteit van het eindproduct. Door het gebruik van geautomatiseerde processen wordt de kans op menselijke fouten geminimaliseerd en wordt de productkwaliteit geoptimaliseerd. Bovendien is de volautomatische aardappelfabriek in staat om de aardappelen veel sneller te verwerken dan handmatige processen, waardoor de productiviteit aanzienlijk wordt verhoogd.

Een ander voordeel van de volautomatische aardappelfabriek is de kostenbesparing. Door het gebruik van machines in plaats van werknemers, kunnen de bedrijfskosten worden verlaagd en kunnen producten tegen lagere prijzen worden aangeboden. Bovendien kunnen de machines 24 uur per dag werken, wat betekent dat de productie nooit hoeft te worden onderbroken.

Volautomatisch aardappelfabriek

Atree automatiseerde aan de hand van doorgedreven Machine learning, AI-software ( artificiële intelligentie), ERP, MES, traceability,… de volautomatische aardappelfabriek Pomuni in Ranst. 

Lees hier het volledig artikel

Softwaretoepassingen

Een volautomatisch aardappelbedrijf kan gebruik maken van verschillende softwaretoepassingen om het productieproces te stroomlijnen en te optimaliseren.

  1. Machine learning en AI-software ( artificiële intelligentie): Deze technologieën kunnen worden gebruikt om de enorme hoeveelheid gegevens te analyseren die worden gegenereerd door sensoren en andere technologieën op het aardappelbedrijf. Machine learning en AI kunnen patronen en trends in de gegevens identificeren en deze gebruiken om aanbevelingen te doen aan de boer over hoe hij het beste zijn gewas kan beheren.
  2. ERP-software: Enterprise Resource Planning (ERP) software kan worden gebruikt om alle aspecten van het bedrijf te beheren, van de boekhouding en facturatie tot de voorraadbeheer en productieplanning. Het kan boeren helpen om de efficiëntie en winstgevendheid van hun bedrijf te verbeteren door hen te voorzien van realtime informatie over hun activiteiten en prestaties.

  3. Oogst- en sorteerapparatuursoftware: Aardappelbedrijven gebruiken geavanceerde machines om aardappelen te oogsten en te sorteren op grootte, vorm en kwaliteit. De software die deze machines aandrijft, is van cruciaal belang voor het automatiseren van dit proces en het garanderen van een nauwkeurige en consistente sortering van de aardappelen.

  4. Traceerbaarheidssoftware: In de voedselproductie is het van cruciaal belang om de oorsprong van het voedsel te kunnen traceren. Traceerbaarheidssoftware kan helpen om de herkomst van de aardappelen te volgen vanaf het moment dat ze worden geoogst tot het moment dat ze in de winkel terechtkomen. Dit kan helpen om de voedselveiligheid te garanderen en om problemen op te lossen als er zich een probleem voordoet met de aardappelen.

Al deze softwaretoepassingen kunnen worden geïntegreerd in een geautomatiseerd systeem dat alle aspecten van het aardappelbedrijf beheert. Atree automatiseert aan de hand van doorgedreven Machine learning en AI-software, ERP, Traceability, MES,..