Magazijn automatiseren

Optimalisatie door je magazijn te automatiseren

Een magazijn automatiseren kan in velen vele maten en vormen. Atree begeleidt je doorheen deze optimalisatie, van semi- tot volledig automatisch magazijn, op een heldere, transparante manier. Voor een oplossing op maat van jouw bedrijf, nu en in de toekomst.

Verwacht je een toekomstige uitbreiding, zoek je een antwoord op de krapte op de arbeidsmarkt of heb je nood aan een structurele oplossing voor een betere en veiligere goederenstroom? Wat de redenen ook zijn, je magazijn automatiseren is altijd een goede zet. Vertrouw op de expertise van Atree voor een vlotte implementatie.

Magazijn automatiseren

Voordelen geautomatiseerd magazijn

Je magazijn automatiseren levert verschillende voordelen op. Het verbetert de dagelijkse werking op de vloer en verhoogt je concurrentiepositie als bedrijf. We zetten de voordelen even voor je op een rijtje.

  • verlagen van je operationele kosten
  • verkorten van de doorlooptijden
  • verhogen van je servicegraad
  • verminderen van fouten en klachten op de werkvloer
  • creëren van een veilige werkomgeving, zowel voor je personeel als je goederen
Magazijn automatiseren van a tot z

Van productie over verpakking tot verzending: in elke stap van je logistiek proces is automatisering mogelijk. Atree analyseert je noden en wensen om te bepalen wat kan geautomatiseerd worden in je magazijn. Ons ervaren team programmeert de nodige software en interfaces en voorziet waar nodig ook de koppeling met je elektrische installatie.

Montage en bekabeling

Onze interne ingenieurs maken elektrische schema’s volgens de noden van je machinepark. Een vertrouwd team van elektriciens installeert de bekabeling ter plaatse.

PLC Programmatie

Gebruiksvriendelijke interfaces, intern ontwikkeld door gespecialiseerde programmeurs. Zo bouwen we mee aan een gebruiksvriendelijke productie, tot de logistieke ondersteuning toe.

Visualisatie van productieprocessen

Een volledig geïndividualiseerde control room voor je machinepark. Onze programmeurs maken een grafische voorstelling van je productieproces.

Bordenbouw

Van kleine elektriciteitskast tot mastodont: onze borden worden in het eigen atelier gebouwd, op maat van je technische ruimte.

Totaalconcepten

Automatisatie to the next level, dat betekent een koppeling met je logistieke processen, ERP, MES, OEE en ga zo maar door. Met deze extra software maken we het verschil.

Over

De naam Atree is zoveel meer dan een goed klinkende bedrijfsnaam. Het omvat de filosofie en de krachtige basis van de firma.

De troeven van Atree

  • afstemming van je logistieke flow op je productieproces
  • uitgebreide kennis en ervaring in automatisering
  • expertise met grote merken voor PLC-sturing
  • specialisatie in automatiseren van transportbanden